Delaktig i puzzlet?

Vi har alla val i alla situationer. I relationer, med barnen och jobbet. Varje del är en puzzelbit och som vuxen kan du oftast välj om du vill eller inte vill vara delaktig. Att välj bort eller inte. I vilket fall är du ansvarig för dina tankar, beslut och val i alla situationer. Eller hur?

Många gånger upplever jag att många blir passiva och lägger över förskjuter ansvaret till andra. Det är lättare väg men aldrig hållbar och sedan måste valet omprövas. Igen. Är det din värdegrund? Kan du stå för ditt val inför dig själv? Är du ärlig? 

Som en del av ett puzzel både hemma och på jobbet. När familjen, arbetsgivare liksom medarbetare lägger delarna tillsammans i samma puzzel blir det bra. En helhet tillsammans. Pratar, ger feedback och lyssnar till feedback då blir det resultat att hörnbitarna är på rätt plats. Vi samarbetar. En självklarhet för många. Andra har staplat puzzelbitarna på hög i oordning. Då är det bara att börja sortera, planera och inte minst lyssna på varandra. Det är gratis. Liksom att träna, ge feedback, feedforward, ge kärlek och våga vara ärlig. Till dig och de omkring dig. Vi blir bättre på det vi utmanar oss för och tränar på.  ???????????????????????? 

Våga.  Ha en fin dag!