Att curla i balans

Jag har aldrig fundera så mycket på curling som de 24 sista timmarna. Balans, kommunikation, samarbete, stabilitet, rörlighet, taktik etc som ett kinderägg med många överraskningar. 

Vi testade igår första gången curling med familjen, en ny upplevelse klart roligare mer utmanande och skojigare än jag föreställt mig. Men jag har ju ärligt inte funderat egentligen alls på sporten tidgare. 
Jag slås snabbt av att barnen pratar, ropar och diskuterar engagerat:  ”Sopa fortare”, ”hur gör vi nu?, ”Skippern!!”  Alla är med. Alla sopar. Alla curlar iväg sten. 

Ut ett fysioterapeutisk vinkel gillar jag med balans, stabilitet och koordinationsträning. Rörlighetesträning för tex höfter, knä och rygg. Styrka för att ta sig upp ner och inte falla behövs. Varm blir du när du sopar. 

Jag storgillar samspelar, kommunikationen och teamkänslan. Ett roligt bra sätt för att testa nytt, skapa, pröva eller börja ett nytt team. Företag, organisationer eller ja vår lilla familj.  

Nu hade vi turen att få ha åländska mästare av olika slag i hallen på banan brevid så det blev grädden på glassen av nöjet. Dessutom blir det är välkomnade bra upplevelse när personalen är mycket trevlig och tillmötesgående!  Tack alla inblandade!