Att få sova tre hela nätter. 

På riktigt. 10,5 år sedan jag sov tre hela nätter. Tre barn senare. Tre barn rikare. Tretusen nätter med finaste fötter i ansiktet eller i på kudden. Som bredast var vår säng 180cm +120cm och extra madrass på golvet. Mysigt. Alla barn i olika perioder med olika behov. Ofta vaknade jag i fotändan eller gått till någon av barnen sågar för att få mig en blund. Samsovning de Lux. Trött och mer kaffe dagtid. Tröttare och ännu mera kaffe efter barn nr tre. 

Så plötsligt tre nätter helt utan att vakna. Alla barn i egna sängar hela nätter. Ärligt, när det var som värsta med Lovas oupptäckta mjölkproteinallergi trodde jag  aldrig sömnen skulle återvända. Eller hur, man tror inte det som småbarnsförälder?  Otrolig, kommer inte att hända om du frågat för fyra dagar sedan. Men jo….

Sömnen den viktigaste för återhämtning, hormonbalans, läkning, energi, bearbetning, hälsa, stressreducering etc. För att vi skall orka som vara föräldrar, partner och ta hand om oss. Plötsligt händer det, jag lovar ???? 

Läsvärt: http://sömn.se/vad-ar-somn/