Högt blodtryck? Komma igång efter hjärtinfarkt?

Jag har fått förmånen att jobba med föreningen Vårt Hjärta i höst! 

http://www.hjarta.ax/hosten-2017
BT koll (Blodtryckskoll)

Gruppen riktar sig till dig med högt blodtryck och vill sänka det. Från högtryck med lägre blodtryck som mål, tränar vi tillsammans ca 20-25 min och avslutar klassen med 35 min avspänning och medicinsk yoga. Diskussion integreras i träningen och avspänning hur blodtrycket påverkas av tex stress eller träning. Förslag på hemträning och avspänning ges. Gruppen utgår ifrån vetenskapliga vedertagna principer inom förebyggande hälsovård och sjukvård. Du rekommenderas starkt vara utredd för din hypertoni innan kursstart. 

Start måndag 18 september, kl 11.00. 12 gånger. 

Förhandsanmälan till föreningen Vårt Hjärta, http://www.hjarta.ax/hosten-2017 Pris: 100 e

Hela Hjärtat

Gruppen riktar sig till dig som haft en hjärtinfarkt, blivit utskriven eller vill förebygga nya. Livet efter en hjärtinfarkt kan vara mycket omtumlande. Många upplever osäkerhet och har frågor om tex träning, kost och förebyggande åtgärder. I gruppen Hela Hjärtat blandas både teori, motion, träning, avspänning, kost och andra förebyggande åtgärder genom ett tvärprofessionellt samarbete mellan fysioterapeut, dietist och läkare.

Start v 38, den 19 sept, tisdagar kl 16-17. 

Plats: ÅHS gymnastisksal. 

Antal tillfällen totalt 14 st (12 st med träning och temadiskussioner med mig som fysioterapeut. 2 st tillfällen med dietist.)

Förhandsanmälan till föreningen Vårt Hjärtahttp://www.hjarta.ax/hosten-2017.  Pris: 120 Euro.