Rörelse Idrott varje dag

Tänk dig känslan efter du tränat. Den är alltid för mig positiv. För de flesta andra oxo. När kroppen fått svettas, röra sig, strecha, yoga, styrka eller uthållighet som löpning är positiv. 

Tiden före kan känslan vara omotiverad eller tröttande att kanske ens tänka på snörning på skorna. Men låt tanken på hur det känns efter träningen styra och bara gör det, träna. 15-20-30-60 min oavsett mår du bra av det. 

Nu finns nu forskning för skolbarn ffa killar hur deras vardag påverkas av daglig träning. Inget konstigt alls egentligen. Skolresultat som förbättras, starkare muskler och förebygger frakturer– fantastiskt! Vi bygger för framtiden. 

”Fler pojkar blir behöriga till gymnasiet med mer idrott i skolan. Och flickorna blir starkare och minskar risken för framtida benfrakturer. Det visar en ny omfattande forskningsstudie från Lunds Universitet som grundar sig i det som kallas Bunkeflomodellen som startade 1998.”

Länk: http://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/idrott-varje-dag-ett-sakert-elevlyft-enligt-ny-forskning?cmpid=del%3Apd%3Any%3A20170113%3Aidrott-varje-dag-ett-sakert-elevlyft-enligt-ny-forskning%3Anyh