Nya insikter

Min nya insikter sedan 12 dagar är många. Jag känner och tänker ofta på mina fram för allt mina strokepatienter och hsndträning.  Nya idéer, funktionell träning kontra isolerad rörelseträning etc. För mig har vänster underarm i gips inneburit en massa nya insikter som: 

  1. Lymfdränage. Wow vilken skillnad för hela handen och armen. Enkelt. Effektivt. Lättnad och klart enklare att göra rörelseträning efteråt. 
  2. Rörelseträning för alla små fingerleder. Blir lätt ivrig så här går jag bromsa mig. 
  3. Skulder nack och axelrörlighet, avspänning och strech. Jag blir stel i de övre nacklederna eftersom vänster underarm och hand så mycket som möjligt skall vara ovan hjärtat och att min höger hand gör det allt. 
  4. Hur kompatibel vår hjärna är. Nu börjar skriften med höger hand vara läslig, finmotoriken när sminkar mig eller att stänga dragkedjor. Hur jag kan klämma fasst tex tandkrämstuben eller schampot  mellan överarm och bål för att få ut innehållet????
  5. Till stygnen ät tagna, håll bort svett och renlighet under gipset…. Tacksam över  anpassat yoga, meditation och stabiliseringsträning tex knä och rygg????????

Min plats på stugan för yoga imorse: