1 feb plankan utmaning INTRO

Intro:

Den kanske med älskade men oxo hatade övningen. En övning som många får ont av i ryggen eller axlarna. En övning som många gör teknik fel på och i många fall gett upp med. En övning som när den görs rätt är en riktig rolig och utmanande övning.

Så därför kära ni. En månad med teknik, olika sätt och rörelser. Du kan hänga med på fb, på bloggen el direct instagram med bilder. Gilla fb hemsida eller signa upp för prenumeration på bloggen så får du aviseringar.

EN SUPER VIKTIG OBS!!! Och många som frågar:

  • Ingen smärta i rygg är accepterad. Eller axlar. Varken före el efter träning.
  • Alla plankor oavsett position skall göras med kontroll så använd gärna spegel.
  • Har du navelbråck, ”en synlig ås” eller magdiastas under träning och som ökar, syns eller ger obehag eller smärta i raka plankor skall du INTE göra dem. Däremot kan ev enklare sidoplankor fungera. Det finns så mycket annan bra träning istället.
  • Efter förlossning: om/när du skall börja med plankan efter förlossning är mycket individuellt. Som magsiastas, vilt, kroppkontroll, tidigare träningsvana, rygg/bäckensmärta eller rörlighet, styrka och tiden efter förlossning. Därför kommer jag inte att ge råd om tid utan att ha sett dig träna.

Så plocka fram träningsmatta, papper, penna. Skriv ner vilka dagar och hur länge. Tillsammans hoppas jag vi får ihop några dygn av plankor????